10 Şubat 2015 Salı

Patlıcan Kebabı




Bu tarif uzun zamandır eklenmeyi bekliyor. Ama koşturmaktan bir türlü fırsat bulamadım. Patlıcan kebabını yiyen bilir çok güzel bir yemektir gerçekten. Hem de sunum olarak çok şık. Ben denedim ve çok beğendim sizinde denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler;
Aynı kalınlıkta 4 patlıcan
10-15 adet arpacık soğan.
Sevdiğiniz bir köfte ( ben bu köfteye emke koymuyorum. Et, karabiber, az toz kırmızı biber ve tuz ile yoğurduğum kıymayı kullanıyorum. yaklaşık 300 gr kıyma yeterlidir.)
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
biberiye
taze kekik
domates suyu yada salça sos( bir kaşık salça bir bardak su ile açılır )
3 kaşık sıvıyağ

Yapılışı
Patlıcanı alacalı soyup aynı buyuklukte dilimleyin. Köfteleri çok kalın olmayacak şekilde hazırlayın ve bir patlıcan bir köfte olacak şekilde doğrayın küçük boy bir tepsiye dizin ortasında kalan boşluğa soğan, sivri biber domatesi koyun. Üzerine biberiye ve taze kekikleride koyun. En üste domates suyunu dökün. Yağı gezdirin. Yağlı kağıt ile tapsiyi kaplayın. Üzerine aliminyum folyo koyun ve hava almasını engelleyin. bu şekilde fırında 220 derecede 25 dk kadar pişirin. Sonra folyo ve yağlı kağıdı çıkartıp üzeri kızarana kadar bir 15 dk daha pişirin.

Folyoyu yemeklerinize direk temas etmeyecek şekilde kullanmanızı tavsiye ederim. Biliyorsunuz ki kansorejen ve yemeklerle şifa bulurken onları zehire çevirmeden sağlıklı servis etmek bizim elimizde. Metro marketlerde altı kağıt olana aliminyum folyolar mevcut vazgeçemeyenler için düşünülebilecek bir seçenek bence...

Sağlık ve afiyetle kalın...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...