15 Nisan 2014 Salı

Baharatlı Tavuk Kanadı ve Fırın Patates Püresi


Bu tavuklar fırın ızgarasında rahatlıkla yapıp püre ile servis edebilirsiniz. Hem kolay hem hafif hemde sağlıklı. Kızarmamalarına rağmen çıtır çıtır oluyorlar. 
Tavuk malesef ucuz olduğu için her evde bol bol tüketiliyor ama ne kadar sağlıklı her yerde basbas bağırıyorlar ve yazacaklarımı bin kere duydunuz biliyorum. Çocuklarına et yediremeyen bir çok ailenin bari beyaz et yesinler diye tavuğa yöneldiklerini biliyorum. Ama iki dakika da pişen ve suyunun tavuk tavuk kokmadığı, güneş yüzü görmeden yetişmiş sahte bir eti yemeleri ne kadar doğru. Organik tavuk etten daha pahalı bunuda biliyorum. Hayvancılığın bu kadar tü kaka yapıldığı bir ülke de yaşamaktan memnun olan da malesef en kötü beslenen bu kesim. Çelişkinin bu kadar çok olduğu bu ülke ile ilgili söylenecek çok söz var ama neyse...

Çıtır Tavuk Malzemeler

1  Paket tavuk kanat
1 kaşık kimyon
1 kaşık köri
1 kaşık kara bibier
1 kaşık toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Bütün baharatları tepsi de bir güzel karıştıralım ve tavuk kanatları içine dökelim. Elimizle bir güzel yoğurarak karışımı tavuklara yedirelim.

Ev tipi ızgaranız varsa onda harika oluyor ama yoksa fırının ızgara telinde de aynı sonuç alınıyor. 
Not: Fırında çok sıçrayacağı için altına bir tepsi koymanızda ve kenarları folyo ile kaplamanızda yarar var.

Püre

4 adet patates
1 çay bardağı süt
1 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı( silme) deniz tuzu
1 bardak rende kaşar
Pul biber

Patatesler haşlanır. Soyulup bir güzel ezilir. İçine süt ve tereyağ eklenip karıştırılır. Tuz eklenir. Birasz soğuduktan sonra içine kaşar peynirin 4 te 3 ü eklenir. Karıştırılıp fırın kabına yayılır. Üzerine kalan kaşar peyniri ve pulbiber serpilir. 220 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Sabahtan hazırlayıp akşam fırınlayabilirsiniz. 

Sağlık ve Afiyetle kalın...



2 yorum:

  1. Tavuk etini biz de tüketiyoruz tabii ama kanatı bir kere dışarıda yedim. Tüm yağlı etler gibi çok lezzetliydi. Tavuk, bildiğim kadarıyla tüm dünyada aynı şekilde üretiliyor. İhracat yapan firmaların ürünlerini tercih edin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...