25 Eylül 2013 Çarşamba

Mandalina Reçeli (Bodrum Mandalinası)


Bahçem de 10 tane mandalina reçeli var ve ben bu reçelleri nasıl değerlendiririm diye düşünüyorum her sene mandalina reçeli yapmak şart olmuştu çok araştırdım. İnternette soyulup yapılanının tarifi vardır ama bu şekilde olanları bir kaç sefer denememe rağmen tutmadı. Ama bu tarif garantili o hafif acımtırak tat yok.

Malzemeler
1 kilo mandalina
1 kilo şeker
1/2 limon

Yapılışı

Maldalinaları iyice yıkayıp 20 dk kadar kaynatıyoruz. Burada baz alacağımız şey elimizi mandalinalara dokunduğumuzda yumuşamalarını hissetmiş olmamız. Bu aşamada mandalinaların yumuşamamış olanlarını almayın daha kaynasın. Sert kabuklu mandalinalarınız var ise 30 dk kadar kaynatın. Yumuşayan ve kaynamış mandalinaları hemen bir süzgeçe alıp soğumalarını bekliyoruz. Bir kaç su yıkayıp üzerine kalmış olan sarı suyu akıtıyoruz. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartıyoruz. Üzerine şekeri serpiyoruz. Limon suyu ekliyoruz. Ve ocakta mandalina kıvamını alana kadar kaynatıyoruz. Sıcakken kavanozlara alıp ağzını kapatıyoruz. Bu sayede kavanozu açmadan bozulmuyor.

Not:Mandalina reçeli biraz riskli ilk önce 250 gr deneyin derim. Acı olmaması için mandalinaların sarı suyunu iyice atmış olması gerek.

Afiyet ve Sağlıcakla Kalın...

3 yorum:

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...