19 Ocak 2010 Salı

Kısır

Sema kısıra bayılır kısırı ben yaptım sayılır herşeyi doğramış hevesle beni bekliyordu. Canım arkadaşım yapana kadar zor bekledi. Ama sonuç gerçekten çok güzeldi herkesin bir tarifi vardır kısır için. Çok beğendik bakalım sizlerde beğenecekmisiniz...


2 bardak ince bulgur
1,5 çay bardağı sıcak su
1 soğan
1domates(küçük küp küp doğranmış)
10 dal maydanoz(doğranmış)
10 dal dereotu(doğranmış)
1 domates(çekirdekleri ayıklanmış)
1 salatalık(küçük küp küpdoğranmış)
4 yaprak marul(ince doğranmış)
4/3 çay bardağı sıvı yağ (çok gelirse biraz azaltabilirsiniz)
1,5 kaşık salça (karışık)
1 limon(suyu)
Tuz,kimyon, pulbiber
1/2 çay bardağı nar ekşisi

Yapılışı;
Kapaklı bir tasta bulguru sıcak su ile birleştirip kapağını kapatalım. Tavaya ince doğradığımız soğanı koyup kavuralım. Salça ekleyelim. Biraz pişirdikten sonra baharatınıda ekleyip şişen kısıra ekleyelim ve karıştıralım. İyice karıştıktan sonra yeşillikleri en son limon suyu ve nar ekşisini koyup  yiyebiliriz. Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. enfess bayıldık valla zaten çok özlemiştik kısırı ellerine sağlık canım arkadaşımm

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...