9 Eylül 2009 Çarşamba

Evde Makarna Yapımı( makarna makinesi ile)

3 sb un(mümkünse tam un)
3 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
4 litre su
2 kaşık tuz


Unu bir kaba alalım ve ortasını açıp  yumurta ve sıvı yağı koyalım.


Bir kaşık yardımı ile güzelce içten kışa karıştırarak hamur elde edelim.Eğer gerekirse un ekleyerek yoğun bir hamur elde edelim.

 


Elimizle Özleşene kadar yoğuralım.Bir birinden kopmayacak kadar sert olmalı.Elde yapıyorsak strech filme sararak 10 dk dinlendirelim.




Makinyı 3 konumuna getirip bir kere düzeltelim.Makina yoksa merdane ile uzunlamasına açalım.


Daha sonrasında iki yandan içe doğru katlayalım.


Makinayı bu sefer 2 konumuna getirelim ve tekrar açalım.Bu işlemi iki yada 3 kere tekrarlayalım.



En son olarak makinanın tırtıklı kısmında hamuru çekelim ve bir havlunun üzerine kestiğimiz makarnaları serelim.İstersek kesip erişte olarak kurutalım istersek direk makarna olarak kullanalım sonuç her ne olura çok güzel olacaktır.Haşlama işlemi aynen makarnayı yaptığımız gibi yapıyoruz.


Eşim malesef yumurta yemiyor o yüzden bende daha farklı tarifler denemek zorunda kaldım aslında memnun olmadım dersem yalan olur.İrmik, Domatesle ve ıspanakla da denemeler yaptım.Hepsinde güzel sonuç aldım.

İrmikli hamur için ;120 (1 bardak ve 1 parmak bardak daha) gr  tam un 150gr(3/4 bardak)  irmik yeterli içine en fazla bir bardağın 3/5 i kadar su doldurun ve hamuru sadece bu su ile yoğurun çok güzel olacaktır.
Ispanaklı hamur için ; 200 gr tam un (1.5 bardak) 250 gr haşlanıp süzülmüş ıspanak,2 yumurta,1 kaşık çiçek yağ. blenderda sıvı malzemeleri ve ıspanağı çekelim ve unu kaşık kaşık ekleyelim. Sertleşmeye başladığında unladığımız tezgahta sert bir hamur olana kadar yoğuralım.
Domatesli hamur için;200 gr tam un,3 kaşık domates salçası,1 kaşık zeytinyağ (isterseniz yumurta ekleyebilirsiniz 1 tane)yağ ve salçayı karıştırın yumurta koyacaksanız onuda sonra yavaş yavaş un ekleyin ve hamuru sert bir şekilde yoğurun.

2 yorum:

  1. 4 lt su yanlışlık olmuş galiba .4 su bardağı olucaktı sanırım

    YanıtlaSil
  2. 4 lt su haşlama suyu için ve su ne kadar bol olursa makarna o kadar güzel olur...

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...